Kargo Transfer Aşamasında Ne Demek?
Dijitalleşmenin en büyük avantajlarından biri internetten alışveriş yapmaktır. Bu alışverişler ise kargo yolu ile siparişler alıcılara ulaşılır. Kargo süreçleri ile ilgili her firmanın kendine özgü politikaları mevcuttur. Kargo gönderimi yapıldıktan sonra kargo transfer süreci başlatılır. Kargo transfer aşaması nedir en merak edilen sorulardandır. Kargo transfer süreci, kargonun yolda olduğu, kargonun dağıtım aşamasına gelmeden önce şehirler arasında ya da şehir içinde taşınması anlamına gelir. Kargo transfer süreci gönderilen şehir ve teslim edilmesi gereken yer arasına göre değişkenlik gösterir. Uzaklık ne kadar artarsa bu süreç o kadar uzayabilir.
Kargoda Transfer Aşaması Ne Kadar Sürer?
Gönderici ve alıcı adresleri kargo gönderimi sırasında belirlenir. Buna uygun olarak kargo firmaları taşıma rotası belirler. Eğer uzaklık çok fazla ise kargo transfer süreci uzayabilir. En uzak mesafelerde 3-5 gün sürebilir ancak mevsim koşulları, tatiller gibi farklı birçok konu kargo sürecini etkiler. Bunun dışında alıcı ve göndericilerin kargolarını takip edebilmesi için takip numarası ya da referans numarası verilir. Kargo şirketlerinin online sitelerinden aktif olarak kargo durumu takip edilebilir. Kargo dağıtıma çıkarıldı yazısı var ise kargonun gün içerisinde teslim edileceği anlamına gelir.
Kargo Yola Çıktıktan Sonra Ne Zaman Gelir?
Kargo iş günü içerisinde genellikle bir haftada gelir. Kargo geliş süreci gönderici ve alıcı arasındaki mesafe, kargo firmasının çalışma düzeni, transfer aşamaları etkilidir. Bireyler kargo durumunu kargo firmalarının takip sisteminden bakabilir. Alışveriş sitelerinde de kargo durumu aktif olarak belirtilir ve herhangi bir durumda sipariş numarası, kargo takip numarası verilerek kargo şubesi ile görüşülebilir. Bu süreçlerde teknik destekten kargonun kaç gün içerisinde ulaşacağı öğrenilebilir.